Τράπεζα Πειραιώς: Συζητήσεις για εξαγορά της Geniki Bank από Societe Generale

Επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς τη φημολογία ότι βρισκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το γαλλικό όμιλο Societe Generale για την παραχώρηση της Geniki Bank.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση: "Σε απάντηση του με αριθμ. πρωτ. 3343/29.08.2012 εγγράφου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σας γνωρίζουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε εμπιστευτικές συζητήσεις με την Societe Generale σε σχέση με πιθανή εξαγορά της μετοχικής συμμετοχής της Societe Generale στην Γενική Τράπεζα".

Όπως διευκρινίζει πάντως η τράπεζα "μολονότι οι συζητήσεις αυτές έχουν φθάσει σε προχωρημένο στάδιο, ουδεμία οριστική απόφαση έχει ληφθεί από οποιαδήποτε πλευρά, και συνεπώς οι επενδυτές δεν πρέπει να λάβουν επενδυτικές αποφάσεις στη βάση της επιτυχούς ή μη επιτυχούς κατάληξης των συζητήσεων".

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires και η διοίκηση της Societe Generale δηλώνει πως υπάρχουν συνομιλίες με την Τράπεζα Πειραιώς όσον αφορά την Geniki Bank, ενώ υπογραμμίζει παράλληλα πως οι διαπραγματεύσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Συγκεκριμένα, η Societe Generale επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε «εμπιστευτικές» συνομιλίες με την Τράπεζα Πειραιώς για την πώληση της Geniki Bank. Η γαλλική τράπεζα προσθέτει ότι θα γνωστοποιήσει περαιτέρω πληροφορίες για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων εάν υπάρξουν.
Πηγή: skai.gr