ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Bank of America: Παραμένει το σενάριο ευρωεξόδου για την Ελλάδα

«H σημερινή κατάσταση θα συνεχιστεί ώς έχει απλώς δοκιμάζοντας την υπομονή της τρόικας»|Σε έκθεσή τους με ημερομηνία 10 Αυγούστου, οι αμερικανοί αναλυτές της Bank of America-Merrill Lynch εκτιμούν ότι η σημερινή κατάσταση θα συνεχιστεί ώς έχει «απλώς δοκιμάζοντας την υπομονή της τρόικας».

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
Βασικό σενάριο της Bank of America-Merrill Lynch παραμένει η έξοδος της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα και η λήψη μέτρων προετοιμασίας έναντι αυτής της εξέλιξης.

Σε έκθεσή τους με ημερομηνία 10 Αυγούστου, οι αμερικανοί αναλυτές του οίκου εκτιμούν ότι η σημερινή κατάσταση θα συνεχιστεί ώς έχει «απλώς δοκιμάζοντας την υπομονή της τρόικας».

Εκτιμούν
ότι δεν θα υπάρξει έξοδος της χώρας από το ευρώ άμεσα, αλλά μεσοπρόθεσμα θα ληφθούν μέτρα προετοιμασίας απέναντι στην αυξανόμενη πιθανότητα εξόδου.

Παράλληλα, η έκθεση εκφράζει αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων της ΕΚΤ προς την κατεύθυνση της επίλυσης της κρίσης χρέους, αναμένει νέα μείωση του επιτοκίου αναχρηματοδότησης, και αναθεωρεί καθοδικά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη σε όλες της χώρες-μέλη της Ευρωζώνης.

Μεταξύ άλλων
σημειώνουν ότι η συνεχιζόμενη κρίση χρέους, όσο απουσιάζει ένας «οδικός χάρτης» και/ ή μια αποφασιστική λύση, διαβρώνει την εμπιστοσύνη σε όλη την Ευρωζώνη και πλήττει τόσο τις επενδύσεις όσο και την κατανάλωση, λειτουργώντας ανασταλτικά για την ενίσχυση της απασχόλησης.

Οι αμερικανοί εκτιμούν ότι Ισπανία και Ιταλία θα υποχρεωθούν τελικά να ζητήσουν επισήμως βοήθεια από το EFSF και την ΕΚΤ, πιθανότατα περί τα τέλη του έτους.

Αναφορικά με την ανάπτυξη, ο αμερικανικός οίκος αναμένει παρατεταμένη ύφεση κατά 0,7% του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη, αναθεωρώντας καθοδικά τις προηγούμενες προβλέψεις του για μηδενική ανάπτυξη το 2013.
 
Economist: Πρόοδος για την Ελλάδα αλλά με «τρομακτική» κληρονομιά από την ύφεση
«Η Ελλάδα έχει αποδώσει καλύτερα από όσο αναμενόταν, αλλά έχει ακόμα πολλά να κάνει», αναφέρει σε άρθρο του το…
24.05.2013, 11:12
Ντράγκι: Μεγαλύτερη φέτος η σταθερότητα στην Ευρωζώνη
«Η απάντηση στην κρίση δεν είναι μια μικρότερη Ευρώπη αλλά μια μεγαλύτερη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
24.05.2013, 09:29
«Στον αέρα» πρόγραμμα του υπ. Εργασίας - Η τρόικα ενέκρινε, η Κομισιόν απέρριψε
Στον παραλογισμό της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας σκοντάφτει ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα αντιμετώπισης τη…
24.05.2013, 08:43
Εως 100 δόσεις η εξόφληση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία
Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύει η Καθημερινή δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών σε μισθωτού…
24.05.2013, 08:32
Βρετανία:Ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε ότι η υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα στην ευρωζώνη
Η ζώνη του ευρώ διέπεται από μεγαλύτερη σταθερότητα σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, ωστόσο οι οικονομικές συν…
24.05.2013, 02:58
Χατζηδάκης: Χρηματοδότηση καινοτόμων προτάσεων μέσω ΕΣΠΑ
Επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε χαιρετισμό του στην σημερινή τελετή βράβευσης των νικητών …
23.05.2013, 23:27
Στουρνάρας: Του χρόνου ξεκινά η ανάκαμψη – Εντός τροχιάς το πρόγραμμα
Ο υπουργός χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα, την παράλληλη επίτευξη περαιτέρω δημοσιονομικής προσα…
23.05.2013, 22:13
ΔΝΤ: Στις 4 Ιουνίου η τρόικα στην Αθήνα
Στις 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η νέα αποστολή των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα για δυο εβδομάδ…
23.05.2013, 18:48
Προβόπουλος: το Grexit έγινε Grecovery – Ανάκαμψη το 2014
O διοικητής της ΤτΕ επεσήμανε ότι πρόσφατη πρόοδος της Ελλάδας όσον αφορά την αναδιάρθρωση της οικονομίας της …
23.05.2013, 18:42
Έγγραφο Στουρνάρα για τους φόρους που πληρώνει η τρόικα
Σημειώνεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως Διεθνής Οργανισμός απαλλάσσεται από οποιονδήποτε δασμό και φό…
23.05.2013, 18:22

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΣΥΜΒΑΝ

EO3 EO2, Lakkia to Elefsina cross-roads Kranonos sets of maintenance work

Μποτιλιάρισμα

ΑΜΦΙΘΕΑΣ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΒΟΡΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (καμία μεταβολή)