Γαλλία: Επιστροφή 754 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα (upd)

Το σχέδιο συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2012, στην Γαλλία, προβλέπει την επιστροφή των επιτοκίων των δανείων στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια μικρή φράση στο σχέδιο συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2012 που πέρασε λίγο απαρατήρητη, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro. Στο πλαίσιο των συμφωνιών για οικονομική βοήθεια στην Αθήνα, η οποία συνήφθη τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, «το γαλλικό κράτος θα επιστρέψει στην Ελλάδα τους τόκους που εισπράττονται από την Τράπεζα της Γαλλίας ανάλογα με τους ελληνικούς τίτλους που κατέχει».

«Πρόκειται λοιπόν για το ακριβές ποσό των 754 300 000 ευρώ», αναφέρει η εφημερίδα.

Στο πλαίσιο αυτό, το σχέδιο του προϋπολογισμού δημιουργεί ένα λογαριασμό «εμπιστοσύνης», στον οποίο διοχετεύεται η ροή των κεφαλαίων μεταξύ της Τράπεζας της Γαλλίας, το γαλλικό κράτος και το Ελληνικό Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, το γαλλικό κράτος θα επιστρέψει τα 754 εκατομμύρια των τόκων από την Τράπεζα της Γαλλίας στην Ελλάδα. «Όλες αυτές οι ενέργειες θα είναι ουδέτερες για το κράτος, το οποίο θα διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο», λέει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός - σχέδιο για το 2012.
Πηγή: Αμαλία Διώτη, Παρίσι