Μήνυμα σταθερότητας και συνεργασίας εκπέμπουν οι τραπεζίτες

Μήνυμα για την παραμονή του ιδιωτικού χαρακτήρα των τραπεζών απηύθυνε από το βήμα της τακτικής γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος της ALPHA BANK Γιάννης Κωστόπουλος, τονίζοντας ότι η συγκυρία που διέρχεται η Ελλάδα είναι αρκετά κρίσιμη και απαιτεί «τη στήριξη όλων των δυνάμεων για να παραμείνει σταθερό το σύστημα».

«Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος για την νέα κυβέρνηση ούτε περιθώριο για παλινωδίες και καθυστερήσεις» τόνισε στη γενική συνέλευση της EUROBANK ο πρόεδρός της Ευθύμιος Χριστοδούλου.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Νίκος Νανόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα «πρέπει να παραμένει στο ευρώ και να μπει ένα τέλος στα σενάρια περί δραχμής», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η έξοδος από την κρίση θα έρθει μέσα από συνδυασμό δημόσιας προσαρμογής και ανάπτυξης.

«Το μεγάλο στοίχημα για τις τράπεζες και την εθνική οικονομία είναι η χώρα να σταθεροποιηθεί και γι’ αυτό χρειάζεται συνεργασία όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου» τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας στην ετήσια γενική συνέλευση του ομίλου.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης