Ικανοποίηση Λαγκάρντ για τη συμφωνία στήριξης των ισπανικών τραπεζών

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε σήμερα την «αξιόπιστη», όπως την χαρακτήρισε, βοήθεια που δεσμεύτηκε να προσφέρει η ευρωζώνη για να βοηθήσει την Ισπανία να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της.

«Εκφράζω τη μεγάλη μου ικανοποίηση για τη δήλωση του Eurogroup, η οποία συμπληρώνει τα μέτρα που έλαβαν οι ισπανικές αρχές τις τελευταίες εβδομάδες για να ενισχύσουν το τραπεζικό τους σύστημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαγκάρντ που κάνει λόγο για αξιόπιστο τείχος προστασίας στις πιο αδύναμες τράπεζες.
«Το ΔΝΤ είναι σε ετοιμότητα, όσον αφορά την πρόσκληση των μελών του Eurogroup, για να υποστηρίξει την εφαρμογή και την επιτήρηση του σχεδίου παροχής χρηματοπιστωτικής βοήθειας», σημειώνει η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Το σχέδιο της ευρωζώνης τονίζει να χορηγήσει έως και 100 δισεκατομμύρια ευρώ είναι σύμφωνο με την αξιολόγηση του ΔΝΤ για τις ανάγκες των ισπανικών τραπεζών σε κεφάλαια και διασφαλίζει ότι οι χρηματοπιστωτικές ανάγκες του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας θα καλυφθούν πλήρως.
Πηγή: skai.gr