ΕΚΤ: Καθοριστικές οι εκλογές στην Ελλάδα – Η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί

Καθοριστικές για τη συνέχιση του οικονομικού προγράμματος στην Ελλάδα θεωρεί τις προσεχείς εκλογές ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι, ενώ προειδοποιεί ότι η κρίση δημοσίου χρέους δεν έχει ξεπεραστεί και ως εκ τούτου η Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Φοραλμπέργκερ Νάχριχτεν» ο Νοβότνι τονίζει ότι σε Πορτογαλία και Ιρλανδία η κατάσταση έχει βελτιωθεί, ενώ σε Ιταλία και Ισπανία έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις και ως εκ τούτου θα πρέπει να δοθεί χρόνος.

Καταλήγοντας το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ εμφανίζεται αισιόδοξο για το μέλλον του ευρώ, τονίζοντας πως το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα υπάρχει και μετά από πέντε χρόνια και πως σε μερικές χώρες, όπως στην Πολωνία και ίσως επίσης στη Δανία, θα υπάρξει εντατική συζήτηση για ένταξή τους στην Ευρωζώνη.

Την ίδια ώρα, ο διαμορφωτής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Γεργκ Άσμουσεν. δήλωσε στην εφημερίδα The Wall Street Journal ότι η χειρότερη φάση της κρίσης «μοιάζει να έχει τελειώσει» και εναπόκειται πλέον στις κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με το χρέος των χωρών τους.
Πηγή: skai.gr