ΔΝΤ: Χαιρετίζει την απόφαση ενίσχυσης του μηχανισμού στήριξης της Ευρωζώνης

Το ΔΝΤ χαιρετίζει την απόφαση των 17 υπουργών Οικονομικών να ενισχύσουν τον μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης.

«Χαιρετίζω την απόφαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να ενισχύσουν το ευρωπαϊκό τείχος προστασίας.

»Το ΔΝΤ εδώ και καιρό έχει τονίσει ότι η ενίσχυση του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου τείχους προστασίας, σε συνδυασμό με την εφαρμογή αυστηρών πολιτικών είναι ζωτικής σημασίας για τον τερματισμό της κρίσης και την εξασφάλιση της διεθνούς χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

Το ESM και το EFSF σε συνδυασμό με άλλες πρόσφατες ευρωπαϊκές προσπάθειες, θα ενισχύσει τo ευρωπαϊκό τείχος προστασίας και θα υποστηρίξει τις προσπάθειες του ΔΝΤ να αυξήσει τους διαθέσιμους πόρους του προς όφελος όλων των μελών μας» δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, Κριστίν Λαγκάρντ.

Νωρίτερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για τη σύσταση του νέου μηχανισμού στήριξης με κεφάλαια ύψους 500 δισ. ευρώ και άλλα 300 δισ. από το υπάρχον ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, μετά την ενημέρωση από τον κ. Σαχινίδη για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος και για την εξέλιξη του PSI .

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε παράλληλα ότι η δήλωση του προέδρου του Eurogroup για τα ελληνικά ομόλογα εντάσσεται στην κατεύθυνση ενθάρρυνσης και προτροπής των ομολογιούχων για να αυξηθεί η συμμετοχή.
Πηγή: skai.gr