Φ. Σαχινίδης: Καμία προοπτική στην Ελλάδα χωρίς το δάνειο

Αν η χώρα δεν έπαιρνε το δάνειο δεν θα είχε καμία προοπτική, είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Δημήτρη Οικονόμου ο Φίλιππος Σαχινίδης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Είπε ότι το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει η «δραχμολαγνεία» αλλά οι προτάσεις που γίνονται είναι ανέξοδες, παραπλανούν τους πολίτες και δείχνουν έλλειψη σεβασμού στις θυσίες τους.

Έκανε λόγο για στερεότυπη προσέγγιση ορισμένων εγχώριων και διεθνών μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έκανε τίποτα τονίζοντας ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει γίνει πρωτοφανής προσαρμογή της χώρας.

Ερωτηθείς αν μπορεί να δεσμευθεί ότι δεν θα περικοπούν άλλο οι μισθοί είπε ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται να διασφαλίσει την προοπτική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, προκείμενου κατ’ αρχή να υπάρχουν θέσεις εργασίας και μετά να αμείβονται ικανοποιητικά οι εργαζόμενοι.

Για τα ομόλογα των απλών πολιτών είπε ότι κατ’ αρχήν όλα τα ομόλογα θα τύχουν ίδιας μεταχείρισης. Αν όμως κάποιοι πολίτες πρέπει να αντιμετωπιστούν διαφορετικά τότε θα υπάρξει ρύθμιση από το υπουργείο Οικονομικών. Αντιλαμβανόμαστε – τόνισε – ότι πρέπει να υπάρξει μία προστασία πολιτών και αυτή την προστασία η κυβέρνηση θα την παρέχει.

Αναφερόμενος στη διόγκωση του ελλείμματος πέραν από το στόχο είπε ότι οι εξελίξεις επηρεάζονται και από τις επιδόσεις ω των οικονομιών της ευρωζώνης

Χαρακτήρισε λάθος ότι κάποιοι συμπολίτες απέσυραν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και κάποιοι άλλοι δεν τα έφεραν τελικά στην Ελλάδα αλλά τόνισε ότι με την απόφαση του Γιούρογκρουπ αίρεται η αβεβαιότητα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Πηγή: skai.gr