Ν. Κρόες: Πιθανή έξοδος της Ελλάδας δεν θα διαλύσει το ευρώ

Την άποψη ότι μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα δημιουργήσει σοβαρούς τριγμούς και εν τέλει την κατάρρευση του ευρώ, διατύπωσε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέλι Κρόες, μιλώντας σε ολλανδική εφημερίδα.

«Κανείς απολύτως δεν θα πηδήξει στη θάλασσα» εάν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη, είπε χαρακτηριστικά η κ. Κρόες, που είναι επίσης επίτροπος Ψηφιακών Θεμάτων.

Την ίδια στιγμή, η πίεση αυξάνεται από τους ευρωπαϊκούς κύκλους για την επίτευξη συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, που θα επιτρέψει την έγκριση του νέου πακέτου στήριξης των 130 δισ. ευρώ, καθώς και για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI).

«Λέγεται πάντα ότι εάν επιτραπεί σε μια χώρα να φύγει (από την Ευρωζώνη), ή εάν η ίδια ζητήσει να αποχωρήσει, τότε θα υπάρξει κατάρρευση του συνολικού οικοδομήματος. Αλλά αυτό απλώς δεν είναι αληθές.

«Οι Έλληνες πρέπει να κατανοήσουν ότι εμείς οι Ολλανδοί αλλά και οι Γερμανοί μπορούμε να «περάσουμε» [«πουλήσουμε»] πακέτα διάσωσης για την Ελλάδα στους φορολογούμενους πολίτες μας μόνο εάν υπάρχουν αποδείξεις 'αγαθή προαίρεση'», ανέφερε η αξιωματούχος της Κομισιόν.
Πηγή: skai.gr