Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών το μεσημέρι

«Μετά από δώδεκα ώρες συνεχούς και σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα, μπορώ να σας πω ότι έχουμε λύσει αρκετά ζητήματα. Υπάρχουν όμως ανοικτά κρίσιμα θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας και τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν το πρωί, ενώ στις 2.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος ο κ. Βενιζέλος θα μετάσχει σε τηλεφωνική συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία υποκαθιστά τη συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.
Η συνεδρίαση με αυτοπρόσωπη παρουσία των Υπουργών Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη πως στο μεταξύ, θα γίνουν πολλές τηλεφωνικές συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης του ελληνικού προγράμματος. «Παράλληλα, έχουμε να οριστικοποιήσουμε την διαδικασία για το PSI, αλλά θα έλεγα ότι αυτό είναι τώρα πια το ευκολότερο μέρος της όλης διαδικασίας».

«Θέλω να ξέρετε ότι προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τον ελληνικό λαό. Προσπαθούμε οι θυσίες να είναι οι μικρότερες δυνατές και το όφελος να είναι το μεγαλύτερο δυνατόν, κυρίως για τους νέους ανθρώπους, για τους άνεργους, γι' αυτούς που έχουν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, γι' αυτούς που είναι σε κατάσταση ανάγκης.

Πρέπει να σώσουμε τη χώρα, πρέπει τώρα όλοι μαζί ενωμένοι σε ένα μοναδικό, ενιαίο μέτωπο να δώσουμε τη μάχη αυτή. Αύριο είναι η ώρα της αλήθειας για όλα τα πολιτικά κόμματα, για την πολιτική ηγεσία της χώρας», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή: skai.gr