Φ. Ρέσλερ: Αποκλείει τη συμμετοχή της ΕΚΤ στο «κούρεμα»

Tο ενδεχόμενο συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους αποκλείει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Wall Street Journal» της Γερμανίας.

Παράλληλα, επανέρχεται στο θέμα της επιτροπείας της Ελλάδας, ζητεί αυστηρή εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την Ελλάδα και συνδέει την τελευταία έκθεση προόδου της τρόικας, η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες, με την συνέχιση της οικονομικής βοήθειας της χώρας από τους εταίρους.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από την εφημερίδα για την επιπλέον βοήθεια της Ελλάδας, επεσήμανε ότι «πριν από την εκταμίευση χρημάτων, χρειαζόμαστε την έκθεση της τρόικας, η οποία μπορεί να είναι έτοιμη τις επόμενες μέρες. Μια απόφαση που δεν μπορώ και δεν θέλω να την προκαταλάβω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Ρέσλερ υπογραμμίζει πως «οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι έχουν ήδη πληρώσει υψηλό τίμημα για τις προβληματικές χώρες του ευρώ» και απευθύνει έκκληση προς την Ελλάδα να τηρήσει τις υποσχέσεις της για μεταρρυθμίσεις με την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων.
Πηγή: skai.gr