Κλείσιμο

Στην Αθήνα ο Τσαρλς Νταλάρα επιδιώκοντας συμφωνία για το PSI

Στην Ελλάδα βρίσκονται σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος του IIF, Τσαρλς Νταλάρα και o ειδικός σύμβουλος, Ζαν Λεμιέρ, όπως επιβεβαιώνει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF). Οπως μάλιστα αναφέρεται σε δημοσίευμα του bloomberg στις 17:00 οι επικεφαλής του IIF θα συναντηθούν με τον κ. Λουκά Παπαδήμο για να συνεχίσουν τις συνομιλίες που διεκόπησαν την Παρασκευή για την εθελοντική ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων..

Σε ανακοίνωση του
IIF αναφέρεται ότι το Ινστιτούτο παραμένει προσηλωμένο στην επιδίωξη μίας συμφωνίας για εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων με την Ελλάδα, ενώ κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εργαστούν καλή τη πίστη προς αυτό τον σκοπό με αίσθηση του κατεπείγοντος. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι εξακολουθούν να παραμένουν άλυτες σημαντικές διαφορές στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του 50% στα ομόλογα. "Υπάρχουν ακόμα πολύ σημαντικά θέματα που θα πρέπει να επιλυθούν", δήλωσε ο Φρανκ Βογκλ, σύμβουλος μίντια για το IIF.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενοι οι συζητήσεις να αποτύχουν, ωστόσο πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία» δήλωσε ο πρόεδρος του IIF, Γιόζεφ Άκερμαν στο περιθώριο ενός συνεδρίου την Τρίτη στην Φρανκφούρτη.


Πηγή: skai.gr