Αισιόδοξος ο Σόιμπλε, απαισιόδοξη η Λαγκάρντ

«Διαχειρίσιμη» χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκτιμώντας ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές δεν θα γνωρίσουν ένα κραχ το 2012. Σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag ο Σόιμπλε τονίζει την αποφασιστικότητα της Ευρώπης να διατηρηθεί μία σταθερότητα, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν «ορισμένες εκπλήξεις και νευρικότητες», τις οποίες – όπως είπε - «είμαστε σε θέση να τις χειριστούμε». Τέλος, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι επενδυτές θα βρουν ξανά την εμπιστοσύνη τους στην Ευρωζώνη.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στη γαλλική Journal du Dimanche, επιμένει ότι η παγκόσμια οικονομία είναι σε μία επικίνδυνη κατάσταση.
«Η σύνοδος της 9ης Δεκεμβρίου δεν ήταν αρκετά λεπτομερής σε οικονομικούς όρους» σημειώνει η Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν «χρήσιμο για τους Ευρωπαίους να μιλούν με μία φωνή και να ανακοινώσουν ένα απλό και λεπτομερές χρονοδιάγραμμα». «Οι επενδυτές το περιμένουν» ανέφερε.

Πηγή: skai.gr