Μπόρχες: Η Ελλάδα χρειάζεται διαφορετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων

Την ανάγκη ενός μεγαλύτερου και «ποιοτικά διαφορετικού» προγράμματος μεταρρυθμίσεων ώστε η Ελλάδα να καταστεί ανταγωνιστική εξέφρασε επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Αντόνιο Μπόρχες από τη Μόσχα όπου βρίσκεται.

Όπως ανέφερε το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου, η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεγαλύτερο και ποιοτικά διαφορετικό πρόγραμμα προκειμένου να καταστήσει την οικονομία της ανταγωνιστικότερη και να καταφέρει να εξέλθει από την χειρότερη κρίση στη σύγχρονη ιστορία.

«Ανεξάρτητα από το ποιες ήταν οι προσδοκίες, είναι πιθανό να χρειαστούμε ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα. Το νέο αυτό πρόγραμμα θα είναι ποιοτικά διαφορετικό από όσα έχουν προηγηθεί» επισήμανε ο Μπόρχες.

Το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να «συμπληρώνει τα μέτρα του προϋπολογισμού με περισσότερες αποκρατικοποιήσεις και άνοιγμα αγορών για να ξαναγίνει η οικονομία ανταγωνιστική», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι το ΔΝΤ δεν είναι «καθόλου ικανοποιημένο» με την πορεία του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Παρατήρησε επίσης πως η κρίση του 2008 έχει διδάξει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής τη σημασία του να δρουν άμεσα προκειμένου αυτή να μην μετατρέπεται σε συστημική.

«Η Ελλάδα δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα από μόνη της. Η ανησυχία έγκειται στη συστημική φύση της κρίσης και την ταχύτητα με την οποία διαχέεται μια κατάσταση. Ο φόβος ήδη διαχέεται, η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ήδη έκδηλη» υπογράμμισε.
Πηγή: skai.gr