Ρεν: Η μόχλευση του EFSF είναι μια από τις επιλογές

O Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, δήλωσε λίγο πριν την συνάντηση των Υποπυργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο, πως η επιλογή για να συμπεριληφθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη μόχλευση του προσωρινού ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων.

«Διάφορες επιλογές, όπως το να συμπεριλάβουμε την ΕΚΤ στον μηχανισμό, είναι σίγουρα κάτι που θα συζητήσουμε στη σημερινή συνάντηση» δήλωσε ο Ρεν σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο.

«Επανεξετάζουμε τις δυνατότητες για βελτιστοποίηση της χρήσης του ευρωπαϊκού μηχανισμού, ώστε να μπορούμε να πάρουμε περισσότερα από αυτόν καθώς και να λειτουργήσει ως πιο αποτελεσματικό οικονομικό τείχος προστασίας για τον περιορισμό μετάδοσης της κρίσης στις χρηματοπιστωτικές αγορές, και από αυτή την άποψη, η μόχλευση είναι μία από τις επιλογές».

Για την Ελλάδα ο κ. Ρεν τόνισε ότι έλαβε σημαντικές αποφάσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Επισήμανε ότι η ομάδα εργασίας που βρίσκεται στην Αθήνα συνεχίζει το έργο της αξιολόγηση των μέτρων που ελήφθησαν από την ελληνική κυβέρνηση και υπογράμμισε  τη σπουδαιότητητα της νομθέτησης των  μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, η Ελλάδα πιθανώς να μην μπορέσει να εκπληρώσει τους προδιαγεγραμμένους για φέτος και το επόμενο έτος στόχους. Τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα δεν επαρκούν για την επίτευξη όλων των δημοσιονομικών στόχων, πρόσθεσε.


Πηγή: skai.gr