Η ΕΕ ελέγχει θυγατρικές της Gazprom για μονοπωλιακές πρακτικές

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικές εφόδους σε γραφεία εταιρειών φυσικού αερίου σε δέκα ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένων και των θυγατρικών της Gazprom, του ρωσικού γίγαντα φυσικού αερίου.

"Οι υπάλληλοι της Επιτροπής πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην προμήθεια, μεταφορά και αποθήκευση φυσικού αερίου σε αρκετά κράτη μέλη" δήλωσε η Επιτροπή, η οποία είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή της μονοπωλιακής πολιτικής στην ΕΕ.

"Η Επιτροπή ανησυχεί ότι οι εν λόγω εταιρείες ενδέχεται να έχουν εμπλακεί σε αντιανταγωνιστικές πρακτικές, παραβαίνοντας τους μονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ ή ότι έχουν στην κατοχή της πληροφορίες σχετικές με τέτοιες πρακτικές», αναφέρει δήλωση της Επιτροπής.

Ένας εκπρόσωπος της Gazprom Germania, δήλωσε ότι στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διεξήγαγαν έρευνες στα γραφεία της εταιρείας στο Βερολίνο.

Ένα επιχειρηματικό γερμανικό περιοδικό εβδομαδιαίας κυκλοφορίας, το Wirtschaftswoche, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι ύποπτη για συνεννόηση τιμών.

Οι εγκαταστάσεις της Vemex sro, μέλος του ομίλου της Gazprom στην Τσεχία, επίσης ερευνήθηκαν.

Ο Sergei Kupriyanov, εκπρόσωπος της Gazprom, δήλωσε ότι η εταιρεία θα προβεί σύντομα σε επίσημη δήλωση.
Πηγή: skai.gr