Χρυσοχοΐδης: Θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον ώς το τέλος του έτους

Την εκτίμηση ότι η χώρα μας θα κατορθώσει να διαμορφώσει θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον ώς το τέλος του έτους εξέφρασε στον ΣΚΑΪ και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως ανακοίνωσε δε, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει επαφές και με άλλες χώρες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, εκτός από την Γερμανία.

Ανάφερε πως ενδιαφέρον για επενδύσεις έχουν εκφράσει επίσης Γάλλοι, Ολλανδοί, Αυστριακοί αλλά και άλλες χώρες που έχουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα και εκπροσωπούν το 30% του ελληνικού ΑΕΠ της χώρας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως όλοι στην Ευρώπη έχουν αντιληφθεί πως δεν αρκεί ο δημοσιονομικός έλεγχος της οικονομίας αλλά απαιτείται και ανάπτυξη.

«Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για την πραγματική παραγωγική οικονομία, την αύξηση των εξαγωγών της ανταγωνιστικότητας, στον τομέα της ενέργειας που είναι το μεγάλο στοίχημα να κάνουμε εξαγωγές. Τα φωτοβολταϊκά της Ελλάδας 50% πιο αποδοτικά λόγω της ηλιοφάνειας» υπογράμμισε.

Μάρτιν Κναπ και Άρις Συγγρός στον ΣΚΑΪ
Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» ο προέδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Μάρτιν Κναπ επισήμανε ότι «πρέπει να γίνουν αλλαγές στη γραφειοκρατία, στο δικαστικό σύστημα για να γίνει το κλίμα φιλικό για τους επενδύτες. Αυτά είναι ζητήματα εθνικού συμφέροντος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Invest in Greece Άρις Συγγρός σημείωσε ότι «χρειαζόμαστε και χρηματοδοτικά εργαλεία στην Ελλάδα. Πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις να βελτιώσουμε το επενδυτικό περιβάλλον να δουλέψουμε με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς».
Πηγή: skai.gr