Έρευνα για την ποιότητα του νερού στη λεκάνη του Ασωπού

Την εκπόνηση εξειδικευμένης έρευνας- μελέτης για την παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων της λεκάνης του Ασωπού ποταμού, από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνολικού προϋπολογισμού 332.444 ευρώ, με χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το αντικείμενο του ερευνητικού έργου, όπως σημείωσε ο εισηγητής αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου είναι «η εκπόνηση συγκροτημένου και ολοκληρωμένου προγράμματος παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων στη λεκάνη του ποταμού (στη χωρική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής) και πιο συγκεκριμένα: στο τμήμα της λεκάνης στα σύνορα με τον νομό Βοιωτίας -εκβολές, του υπόγειου υδροφορέα της λεκάνης που είναι στα όρια της Αττικής και στην έξοδο των πηγών της Μαυροσουβάλας (πόσιμο νερό).

Σκοπός της έρευνας είναι η απόκτηση μίας βάσης δεδομένων για την ποιοτική και ποσοτική εκτίμηση της ρύπανσης των υδάτων της ευρύτερης περιοχής.

Με αυτόν τον τρόπο θα εκτιμηθεί το μέγεθος του πιθανού περιβαλλοντικού κινδύνου και θα προταθούν δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υδάτων.
Πηγή: skai.gr