Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον - Διοργανώνουμε αναδάσωση στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, το "Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον", σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, το Δασαρχείο Πάρνηθας και το Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης, οργανώνουν αναδάσωση στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.
Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010 και από τότε μέχρι σήμερα, έχουν φυτευτεί τουλάχιστον 10.000 μικρά έλατα και πεύκα σε περιοχές της Πάρνηθας, οι οποίες κάηκαν τον Ιούνιο του 2007.
Η αναδάσωση θα γίνει με τους εθελοντές, που έχουν περάσει τα στάδια εκπαίδευσης σύμφωνα με το πρόγραμμα του Φορέα Διαχείρισης και έχουν λάβει μέρος στις αναδασώσεις του δρυμού από το 2010 μέχρι σήμερα.
Οι εκπαιδευμένοι εθελοντές θα ενημερωθούν με SMS και E-MAIL από το Φορέα Διαχείρισης της Πάρνηθας, για τη συμμετοχή τους στην αναδάσωση.

Στη δράση αναδάσωσης της 6ης Νοεμβρίου, μπορούν να πάρουν μέρος εταιρείες στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης. Οι εταιρείες μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210 - 5121021, ώστε να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.
Αναμένεται να φυτευτούν 1.000 έλατα με όλες τις διαδικασίες που προβλέπουν οι κανονισμοί. Πριν από την αναδάσωση, οι εθελοντές των εταιρειών θα επισκεφτούν το φυτώριο της Πάρνηθας, όπου θα ενημερωθούν και θα εκπαιδευτούν από τους δασολόγους του Φορέα Διαχείρισης για τη σωστή φύτευση των μικρών δέντρων.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του www.oloimazimporoume.gr για οδηγίες για τη σωστή δεντροφύτευση και εγγραφείτε στις online κοινότητες του "Όλοι Μαζί Μπορούμε":
twitter.com/oloimaziboroume
youtube.com/oloimaziboroume
facebook.com/oloimaziboroume


Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον!
Πηγή: skai.gr