Κλείσιμο

Η υιοθεσία των αδέσποτων στο επίκεντρο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων διοργανώνει σήμερα από το πρωί στο Γκάζι ο Δήμος Αθηναίων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την προτροπή στην υιοθεσία αδέσποτων ζώων. Το μότο του δήμου είναι: «4 Οκτωβρίου: Η παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι μόνο η αφορμή. Ο δήμος Αθηναίων κάθε μέρα δίπλα στα ζώα της πόλης».

Από τις 10:30, μικροί μαθητές του Δημοτικού απευθύνουν τις ερωτήσεις τους σε κτηνιάτρους και ειδικούς στη συμπεριφορά των κατοικίδιων, σε μία Ημερίδα για την Υπεύθυνη Ιδιοκτησία Ζώων.

Στην εκδήλωση παρουσιάζεται 20λεπτο διδακτικό σκετς για την αξία της υπεύθυνης ιδιοκτησίας από τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου. Επίσης, ένας μετρητής γευμάτων βρίσκεται στις υπηρεσίες όσων νοιάζονται: με το πάτημα ενός κουμπιού γίνεται δωρεά τροφών για τα αδέσποτα του δήμου Αθηναίων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού και των ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή καθιερώθηκε και πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις ώστε να περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό στην μνήμη του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.
Πηγή: skai.gr