Μετά τον Σέσιλ το λιοντάρι, οι ελέφαντες της Ζιμπάμπουε βρίσκονται σε κίνδυνο

Η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε μετά το ντόρο που ξέσπασε τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, μετά το θάνατο του Σέσιλ, βρίσκεται μπροστά σε ένα νέα σκάνδαλο με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους ελέφαντες της χώρας. Με βάση το ρεπορτάζ τοπικών μέσων η κυβέρνηση της χώρας έχει έρθει σε συμφωνία με τις κινεζικές αρχές για τη μαζική εξαγωγή ελεφάντων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήδη έχουν εξαχθεί από τη χώρα περίπόυ 24 ελέφαντες, στοιχείο το οποίο επιβεβαιώνουν και κύκλοι της κυβέρνησης της Ζιμπάμπουε. Σημειώνεται πως τα τοπικά μέσα τονίζουν πως η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε έχει έρθει σε συμφωνία με την Κίνα, ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει αναγκαίους οικονομικούς πόρους ώστε να στηριχθεί η τοπική οικονομία η οποία βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Παρά το γεγονός πως αναλυτικά οικονομικά στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά εικάζεται πως ένας ανήλικος ελέφαντας κοστίζει περίπου 50.000 δολάρια, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να εξαχθούν στην Κίνα 170 ακόμη ζώα.
Πηγή: skai.gr