Αυθαίρετα: Εκτός λειτουργίας κινδυνεύει να βρεθεί η πλατφόρμα Τεχνικού Επιμελητηρίου

Εκτός λειτουργίας κινδυνεύει να βρεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα η πλατφόρμα Τεχνικού Επιμελητηρίου, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον αέρα η απρόσκοπτη συνέχιση της διαδικασίας τακτοποίησης αυθαιρέτων. Την ίδια στιγμή, στο νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, καταργείται η θέση γενικού γραμματέα Χωροταξίας και ενσωματώνεται στην Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος.

Σε ότι αφορά το Τεχνικό Επιμελητήριο και τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας του, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρήστος Σπίρτζης, την τελευταία περίοδο έχουν οξυνθεί δραματικά τα οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας, κυρίως, της περικοπής του πόρου του 2%, επί των ιδιωτικών έργων και της αδυναμίας των μηχανικών να ανταποκριθούν στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Επίσης, ο πάρεδρος δεν εγκρίνει καμιά δαπάνη πέραν της μισθοδοσίας κι έτσι, για μεγάλο διάστημα, παραμένουν απλήρωτοι οι λογαριασμοί ΔΕΗ και ΟΤΕ, οπότε εάν δεν εξευρεθεί άμεσα λύση, το επόμενο βήμα θα είναι η διακοπή των συγκεκριμένων παροχών.

Ερωτήματα, όμως, γεννώνται και με αφορμή το νέο Οργανόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο καταργείται η θέση του γενικού γραμματέα Χωροταξίας κι ενσωματώνεται στην Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος. Κι αυτό, σε μια χρονική στιγμή, όπου πέραν του νόμου της τακτοποίησης, προωθείται σειρά ουσιαστικών παρεμβάσεων, όπως ο χωροταξικός σχεδιασμός που θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος», στην προσπάθεια αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμησης.


Πηγή: Δημήτρης Λάππας