Καθαρή Δευτέρα - Κούλουμα με περιβαλλοντική δράση στην Πεντέλη

Την Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου, ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού, ο δήμος Αμαρουσίου και ο δήμος Πεντέλης, σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ, διοργανώνουν αναδάσωση στην Πεντέλη αλλά και γιορτή για τα Κούλουμα.

Ανεβαίνουμε στο βουνό, πρασινίζουμε τις πλαγιές, γεμίζουμε με χαρταετούς τον πεντελικό ουρανό. Όσοι επιθυμούν να μάθουν πώς κατασκευάζεται ένας χαρταετός θα έχουν την ευκαιρία να το μάθουν επιτόπου.
Ακόμα θα γευτούμε πατροπαράδοτες λιχουδιές, παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανούς μεζέδες και άφθονο κρασί. Θα περιπλανηθούμε μουσικά σε όλη την Ελλάδα με χορευτικά συγκροτήματα από πολιτιστικούς συλλόγους.

Σημείο συνάντησης: ο χώρος δίπλα στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης στις 11.00 το πρωί

Όσοι εθελοντές δε χρησιμοποιήσουν το Ι.Χ. για τη μετακίνησή τους, μπορούν να μεταβούν στο σημείο συνάντησης με λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου, τα οποία θα αναχωρούν στις 10 π.μ., στις 10:40 π.μ. και στις 11:20 π.μ. από το Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι). Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την Πεντέλη στις 1:30 μ.μ., στις 2:15 μ.μ. και 3 μ.μ. Επίσης όσοι εθελοντές επιθυμούν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αστικό λεωφορείο 446, το οποίο ξεκινάει από το σταθμό του Ηλεκτρικού στο Μαρούσι και περνά μπροστά από το σημείο συνάντησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 213 2038390 - 349 - 315 - 307 και το Σαββατοκύριακο – Καθαρά Δευτέρα στο τηλ. 213 2038000.


ΣΠΑΠ - ΣΚΑΪ – Δ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ – Δ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Πηγή: skai.gr