Εγκρίθηκε έργο για τη βιοκλιματική αναβάθμιση της Πλ. Χρηματιστηρίου

Το 2013 ξεκινούν οι εργασίες για τη Βιοκλιματική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής Πλατείας Χρηματιστηρίου, στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την έγκριση της χρηματοδότησής τους με 5.571.262 ευρώ από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την πόλη και θα εργαστούμε ώστε τώρα που εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του από το ΚΑΠΕ, να δημοπρατηθεί το ταχύτερο δυνατό και να ξεκινήσουν οι εργασίες εντός του 2013, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων του δήμου Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Κουράκης.

Τα σημαντικότερα προβλήματα για την ανάπλαση της περιοχής είναι η υποβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και η εγκατάλειψη τους, η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η έλλειψη δικτύου κίνησης πεζών, η αποκοπή από τις εμπορικές ζώνες που αναπτύχθηκαν πρόσφατα και η καταστροφή του παραδοσιακού ιστού με την ανεξέλεγκτη εξάπλωση χρήσεων αναψυχής.

Η βιοκλιματική ανάπλαση στοχεύει στην οικονομική ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου αλλά και στην προστασία του
περιβάλλοντος τόσο με την έννοια της αναστροφής των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής όσο και με τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του ιστορικού χαρακτήρα της περιοχής.
Πηγή: skai.gr