Με σκουπίδια και ξερά δέντρα τα διαζώματα σε κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας

Σε άθλια κατάσταση με πολλά σκουπίδια, πλαστικά αλλά και κακοσυντηρημένα δέντρα είναι τα κεντρικά διαζώματα σε λεωφόρους της Αθήνας.

Κακή εικόνα παρουσιάζουν τα διαζώματα των λεωφόρων Μεσογείων, Αθηνών, Καλλιρρόης, Αθηνών Λαμίας από Νέα Φιλαδέλφεια έως Μεταμόρφωση, Κηφισίας ιδιαίτερα από το Μαρούσι έως τον κόμβο Αμπελοκήπων και Κατεχάκη. Υπάρχουν πολλά σκουπίδια και χαρτιά από σκισμένες αφίσες υποψηφίων βουλευτών στις εκλογές της 6ης Μαίου.

Τα διαζώματα σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας συντηρούνται από εργολάβους ιδιώτες που έχουν εταιρείες έργων πρασίνου.

Έως τον Δεκέμβριο του 2011 την ευθύνη για τους διαγωνισμούς ανάθεσης των έργων είχε το υπουργείο Υποδομών όμως από τον Ιανουάριο του 2012 την ευθύνη για τους διαγωνισμούς συντήρησης έργων πρασίνου έχει η Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία εργοληπτών έργων πρασίνου, δεν έχουν γίνει διαγωνισμοί σε διαζώματα κεντρικών λεωφόρων από τον Οκτώβριο του 2011 ενώ οι εργολάβοι έχουν να πληρωθούν από το 2009.

Τη συντήρηση σε κεντρικά διαζώματα δεν μπορούν να αναλάβουν οι δήμοι λόγο του υψηλού κόστους που έχουν οι συγκεκριμένες εργασίες.
Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου