Υπερψηφίστηκε με αλλαγές ο νέος Οικοδομικός Κανονισμός

Με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπερψηφίστηκε ο νέος Οικοδομικός Κανονισμός. Την τελευταία στιγμή προστέθηκαν στο κείμενο πέντε τροπολογίες.

Η πρώτη αφορά το μειονοτικό πληθυσμό της Θράκης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Αλί Οσμάν ζητά το 20% του τέλους ακίνητων που πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ, να αποδοθεί για την τακτοποίηση -νομιμοποίηση αυθαίρετων των μειονοτήτων.

Με άλλη τροπολογία προτείνεται να παραταθούν για δυο χρόνια οι άδειες λατομείων σχιστολιθικών πλακών της Ευβοίας.

Η τρίτη αφορά στη δυνατότητα κατασκευής περαιτέρω βοηθητικών χωρών για το αθλητικό σωματείο του Ηρακλή και την υπογράφουν 50 βουλευτές

Η τέταρτη τροπολογία ζητά την παραχώρηση των ακίνητων που ανήκουν στα ελληνικά τουριστικά ακίνητα στους οικείους δήμους προκείμενου να τα αξιοποιήσουν χωρίς να καταβληθεί αντάλλαγμα και υπογράφεται από 11 βουλευτές όλων των κομμάτων.

Τέλος με άλλη τροπολογία προτείνεται να αποκτούν άδεια εμπορίας πετρελαιοειδών στα νησιά του Αιγαίου μόνο οι εταιρίες που διαθέτουν επιτόπου εγκαταστάσεις

Εν τω μεταξύ το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε σε τρίμηνη αναβολή, της έναρξης ισχύος του νέου Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), μετά τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ, που κατέστησε σαφές, ότι, σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα τον ψηφίσει.
Πηγή: Κατερίνα Χριστοφιλίδου