Καθαρίζουμε σε Σχοινιά, Ευρώτα και Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Ο ΣΚΑΪ, μαζί με τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα, συνεχίζουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ακροατές, από την Αθήνα αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, προτείνουν περιοχές που χρειάζονται καθαρισμό και φροντίδα, μέσα από το kathariellada.skai.gr, ή στο τηλέφωνο 210-4800095. Όλοι μαζί - ΣΚΑΪ, συγγενείς, φίλοι, γείτονες - με σύνθημα «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα» δημιουργούμε ομάδες καθαρισμού και αναλαμβάνουμε δράση σε: δρόμους, πλατείες, γειτονιές, δάση, παραλίες.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου δύο δράσεις καθαρισμού:

1. Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ, τη μη κυβερνητική οργάνωση ΑΝΙΜΑ και με την υποστήριξη του Δήμου Μαραθώνα και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά, μας καλεί να συμμετέχουμε σε μια ξεχωριστή εμπειρία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον ευρύτερο χώρο του υγρότοπου του Σχοινιά. Από τις 09.00 έως τις 11.30 το πρωί, στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο, θα τοποθετηθούν τηλεσκόπια, ώστε όσοι, επιθυμούν θα μπορούν να παρατηρήσουν και να αναγνωρίσουν διάφορα είδη πουλιών. Στο σημείο αυτό θα βρίσκονται μέλη και εθελοντές της Ορνιθολογικής Εταιρείας για να ενημερώνουν τους συμμετέχοντες και για τις εθελοντικές καταγραφές πουλιών, οι οποίες γίνονται στους Υγρότοπους της Αττικής. Όσοι επιθυμούν να δουν περισσότερα και ιδιαίτερα είδη πουλιών θα έχουν την δυνατότητα να περπατήσουν μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών του Κωπηλατοδρομίου.

Την ίδια μέρα, από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός του υγρότοπου του Σχοινιά. Ο καθαρισμός θα γίνει σε εσωτερικούς χωματόδρομους και σε δύο σημεία, όπου υπάρχουν παρατηρητήρια. Το ραντεβού είναι στις 10:00 το πρωί, στον κεντρικό ασφαλτόδρομο που οδηγεί στον οικισμό «Δικαστικά», αμέσως μετά τις ταβέρνες. Στο σημείο αυτό, θα χωριστούν οι ομάδες καθαρισμού και θα μοιραστούν σακούλες και γάντια. Στην αρχή της δράσης θα γίνει και ενημέρωση για την αξία του υγροτόπου.

2. Επίσης την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το δήμο Ευρώτα στο νομό Λακωνίας και το συνεργαζόμενο σταθμό FLY FM 89.7, θα γίνει ποδηλατάδα και καθαρισμός του ποταμού Ευρώτα. Σημείο συνάντησης, η πλατεία Πηγών στη Σκάλα Λακωνίας, στις 10 το πρωί.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου (Καθαρισμός και Δενδροφύτευση)

Σε συνεργασία με το Δήμο Κορδελιού Εύοσμου Θεσσαλονίκης, δεντροφυτεύουμε και καθαρίζουμε τους αδιαμόρφωτους χώρους πάνω από τον υποσταθμό της ΔΕΗ, καθώς και τα παρακείμενα πάρκα. Σημείο συνάντησης, ο υποσταθμός της ΔΕΗ στις 10 το πρωί.

Μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού του ΣΚΑΪ
ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΚΑΪ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Πηγή: skai.gr