Άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων αποχέτευσης της Αττικής

Η άμεση ένταξη σε Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για το περιβάλλον των δύο εναπομεινάντων έργων για τη διάθεση των υγρών αποβλήτων της Αττικής αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) των Βορείων Μεσογείων που θα εξυπηρετεί τις περιοχές Ραφήνα, Αρτέμιδα, Παλλήνη, Ανθούσα, Γέρακα και Σπάτα, (προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ περίπου), και το ΚΕΛ του Σαρωνικού που θα εξυπηρετεί τις περιοχές Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Παλαιά Φώκαια και Λαγονήσι, (προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ περίπου).

Επίσης, καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για τον μελλοντικό συντονισμό των φορέων ώστε οι εμπλεκόμενοι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης να μπορέσουν να παίξουν τον ρόλο τους.

Η ένταξη θα επιτρέψει την απορρόφηση των χρημάτων της ΕΕ που πρόκειται να διατεθούν για τα εν λόγω έργα και θα ολοκληρώσει τον σχεδιασμό διάθεσης των λυμάτων στην Αττική. Επίσης, θα συμβάλλει στην αποτροπή του κινδύνου επιβολής προστίμων στην χώρα μας για παράβαση του δικαίου της ΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είχε καταδικαστεί το 2007 για μη πραγματοποίηση έργων βιολογικού καθαρισμού ενώ επίκειται νέα καταδίκη.
Πηγή: skai.gr