Έκτακτη χρηματοδότηση για το Εθνικό Πάρκου Σχοινιά - Μαραθώνα

Επείγουσα χρηματοδότηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά - Μαραθώνα από το Πράσινο Ταμείο για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του και την επαναλειτουργία του ενέκρινε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η απόφαση είχε προαναγγελθεί στη συνέντευξη Τύπου του υπουργού, αλλά επισπεύστηκε μετά τη χθεσινή φωτιά που κατεσβέσθη άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, χωρίς να κινδυνεύσει η προστατευόμενη περιοχή.

Επιπλέον, ο υπουργός Περιβάλλοντος ζήτησε από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ να επιταχύνουν τις διαδικασίες χρηματοδότησης του Φορέα Διαχείρισης, μέσω του ΕΣΠΑ, έως το 2015.

Επίσης, για την πλήρη λειτουργία του, προωθείται άμεσα η Υπουργική Απόφαση που ορίζει τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία είναι εκπρόσωποι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και η επιλογή του νέου προέδρου.

Τέλος, στην ανακοίνωση του υπουργείου υπενθυμίζεται ότι για τη δασική διαχείριση και για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, το ΥΠΕΚΑ έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση του Δασαρχείου Καπανδριτίου, μέσω του Πράσινου Ταμείου, για τον καθαρισμό.

Σήμερα, Παρασκευή, στο ΣΚΑΪ 100,3 λίγο μετά τις 9 το πρωί θα γίνει συζήτηση για τα προβλήματα διαχείρισης στο δάσος του Σχοινιά.
Πηγή: skai.gr