Κλείσιμο

Ιαπωνία: Κατά 24 μέτρα μετακινήθηκε ο βυθός από τον σεισμό!

Η ισχυρότατη σεισμική δόνηση της 11ης Μαρτίου που συγκλόνισε την βορειοανατολική Ιαπωνία άλλαξε σημαντικά το ανάγλυφο του βυθού κοντά στο επίκεντρο του Εγκέλαδου σύμφωνα με έκθεση της ιαπωνικής ακτοφυλακής που δόθηκε την Τετάρτη στην δημοσιότητα.

Ειδικότερα, ο βυθός μετακινήθηκε περίπου 24 μέτρα ανατολικά-νοτιοανατολικά και υψώθηκε κατά περίπου 3 μέτρα, ενώ ο μεγέθους 9 βαθμών σεισμός «χτύπησε» σε βάθος 24 χιλιομέτρων, δήλωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η μετακίνηση του φλοιού μετρήθηκε σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων από την χερσόνησο Οσίκα στο νομό Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Η μετακίνηση του βυθού ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη της ίδιας της χερσονήσου-ανατολικά-νοτιοανατολικά κατά 5,3 μέτρα--σύμφωνα με τη Γεωδιαστημική Αρχή Πληροφόρησης της Ιαπωνίας.

Ένα σημείο περίπου 40 χιλιόμετρα προς την ακτή από το επίκεντρο μετακινήθηκε περίπου 15 μέτρα ανατολικά-νοτιοανατολικά, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo News επικαλούμενο την έκθεση αυτή.
 
Ο σεισμός, ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ιαπωνία, καθώς και το τσουνάμι που ακολούθησε προκάλεσαν το θάνατο, κατά επιβεβαιωμένα στοιχεία, 12.494 ατόμων, αλλά από τις 16:00 (07:00 GMT), σήμερα άλλοι 15.107 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, ανακοίνωσε η Εθνική Αστυνομία της Ιαπωνίας.
Πηγή: skai.gr