Δενδροφύτευση σε Άνω Γλυφάδα, Λεγραινά

Ιδιωτικοί φορείς και σύλλογοι αποδεικνύουν στην πράξη το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον, πραγματοποιώντας δενδροφυτεύσεις και συνεισφέροντας έτσι στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.

Στο πλαίσιο αυτό, αναδάσωση στην Άνω Γλυφάδα διοργανώνει την Κυριακή 13 Μαρτίου ο Σύλλογος «Ώρα για Δράση» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής. Θα φυτευτούν δενδρύλλια ενδημικά της βλάστησης του Υμηττού.

Η δράση είναι σε συνέχεια της δενδροφύτευσης που είχε πραγματοποιήσει ο Σύλλογος εθελοντικά με μαθητές των σχολείων της περιοχής το Φεβρουάριο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της φυτευτικής περιόδου φυτεύτηκαν συνολικά 1.500 δέντρα από νέους στον Υμηττό. Σημείο Συνάντησης το τέρμα της οδού Ανθέων στις 10 το πρωί.

Εθελοντική αναδάσωση στα Λεγραινά διοργανώνει το Σάββατο 12 Μαρτίου και την Κυριακή 13 Μαρτίου ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λεγραινών Σουνίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής το Δήμο Λαυρεωτικής.

Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί σε καμένη έκταση στο λόφο της Αγίας Μαρίνας. Το σημείο συνάντησης είναι μπροστά από το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στις 9 το πρωί.
Πηγή: skai.gr