Η μεγαλύτερη δενδροφύτευση της Αττικής

Ως η μεγαλύτερη δενδροφύτευση που έχει πραγματοποιηθεί έως τώρα στην Αττική, χαρακτηρίζεται η δράση στον Κοκκιναρά, όπου φυτεύτηκαν 57.000 δενδρύλλια σε 1000 στρέμματα, τα οποία κάηκαν στις μεγάλες πυρκαγιές.

Στη δενδροφύτευση αυτή, την οποία συνδιοργάνωσαν ο ΣΚΑΪ και ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού Όρους, συμμετείχαν μαζικά φορείς και εθελοντές, ενώ το "παρών" έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε τη χαρά του για την προσπάθεια που γίνεται για την ανάπλαση της Πεντέλης, ενώ χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δράση "αντίδοτο στην καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές".

"Όλα τα καλά χρειάζονται κόπους. Θα συνεχίσουμε ώστε να βελτιώσουμε όσο μπορούμε την κατάσταση και να αναπληρώσουμε όσο μπορούμε αυτά που κάηκαν", πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Υπερνομάρχης Ντίνα Μπέη, η οποία επίσης συμμετείχε στη δενδροφύτευση, επισήμανε τη "μεγάλη σημασία της δενδροφύτευσης στην Πεντέλη μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού".

Παράλληλα, σημείωσε ότι "η μαζική συμμετοχή του κόσμου κάθε ηλικίας σε αυτή την πρωτοβουλία είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους. Το μήνυμα της σημερινής πρωτοβουλίας έχει ένα ακόμη συμβολισμό, καθώς είναι σε εξέλιξη η σύνοδος της Κοπεγχάγης και η μεγάλη συζήτηση για το κλίμα. Η κλιματική αλλαγή δεν είναι κάτι που έρχεται αλλά είναι ήδη εδώ , και γι αυτό δεν μας περισσεύει άλλος χρόνος. Πρέπει να δράσουμε τώρα και μάλιστα αποφασιστικά".
Πηγή: skai.gr