Κλείσιμο

Μεγάλη δεντροφύτευση την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Παρακολουθήστε ζωντανά τη δενδροφύτευση πατώντας εδω

Ο ΣΚΑΪ στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί δεντροφύτευση 50.000 δενδρυλλίων και διοργανώνει μία συζήτηση με θέμα το πόσο «πράσινη» μπορεί να γίνει η Ελλάδα.

Ο ΣΚΑΪ το Σάββατο 14 Οκτωβρίου διεξάγει μία ανοιχτή συζήτηση σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δανίας εν όψει της συνόδου στην Κοπεγχάγη στην αίθουσα Τόνιας Μαρκετάκη από τις 13.00 - 15.00.

Θέμα της συζήτησης είναι πόσο μπορεί να αλλάξει η Ελλάδα και να γίνει πιο πράσινη. Στο διάλογο αυτό θα πάρουν μέρος ο πρέσβης της Δανίας στην Ελλάδα Τομ Νόρινγκ, ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο Υφυπουργός εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, ο υφυπουργός «Προστασίας του Πολίτη» Σπύρος Βούγιας, εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων, ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ “Cove” Λούης Ψυχογιός και η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και παρουσιάστρια του «ΕCo news» Κατερίνα Χριστοφιλίδου.

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου από τις 9.00 το πρωί ο ΣΚΑΪ πραγματοποιεί δενδροφύτευση 50.000 δενδρυλλίων σε μία έκταση συνολικά 250 στρεμμάτων, μαζί με το Δήμο Πεύκων και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στις περιοχές «Αλατιέρα» και «Πέτρα του Βασίλη».

Σημείο συνάντησης είναι το Κιόσκι στα Νέα Κοιμητήρια Πεύκων. Λεωφορεία θα μεταφέρουν τους εθελοντές από τη Θεσσαλονίκη (ΟΛΘ - Πύλη 1 - Ερυθρός Σταυρός) στα Πεύκα.

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δενδροφύτευση, τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2313502202 και 2310378400.

Παράλληλα, ο ΣΚΑΪ ως χορηγός επικοινωνίας στηρίζει όλες τις «πράσινες» δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στόχος όλων, η άμεση κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας και επιθυμία να αποτελέσει παράδειγμα για ανάληψη οικολογικής δράσης.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στηρίζει ο ΣΚΑΪ είναι προβολές οικολογικών spot και ταινιών οικολογικού περιεχομένου, καθώς και ανοιχτές συζητήσεις.

Παράλληλα, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, θα προβάλλονται συνεντεύξεις επίσημων προσκεκλημένων που βρέθηκαν πέρυσι στη διοργάνωση και μοιράστηκαν μαζί μας σκέψεις και απόψεις στο πλαίσιο του Πράσινου Διαλόγου.
Πηγή: skai.gr