7th AegeanDocs International Film Festival:75 ταινίες από 30 χώρες

Το AegeanDocs, θεσμός στα κινηματογραφικά φεστιβάλ, είναι παρόν για 7η συνεχή χρονιά και πραγματοποιείται ταυτόχρονα στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, τη Λήμνο, τους Φούρνους, τον ΑηΣτράτη και τις Οινούσσες . Όλες οι προβολές θα είναι με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Η τελετή έναρξη του 7ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Aegeandocs στις 30 Σεπτεμβρίου, θα γίνει με την προβολή της ταινία "Advocate", παρουσία της πρωταγωνίστριας LeaTsemelκαι των σκηνοθετών PhilippeBellaiche&RachelLeahJones και είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Σταύρου Τσακυράκη, του Μολυβιάτη καθηγητή, σταθερού υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η προβολή θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Στις αίθουσες του Φεστιβάλ εκτός από τις Παγκόσμιες Πρεμιέρες και τις ταινίες Πρώτης προβολής στην Ελλάδα, διεξάγονται συζητήσεις αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις που μεταδίδονται με livestreamingαπό τη Μυτιλήνη σε όλες τις αίθουσες που λειτουργούν παράλληλα κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ σε όλα τα νησιά. 

Στην 7η διοργάνωση του Φεστιβάλ θα προβληθούν 75 ταινίες από 30 χώρες , εξ' αυτών: 
33 είναι WorldPremiere (ελληνικές και ξένες που προβάλλονται για πρώτη φορά στο AegeanDocs),
14 Ελληνικές πρεμιέρες και 5 Διεθνείς Πρεμιέρες (ξένες ταινίες που προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα). 

Παράλληλα, δεν λείπουν και τα θεματικά αφιερώματα, όπως «Ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία του λόγου», «Διάλογοι στο Αιγαίο», «Μνήμη και Ιστορία», «’τομα με Αναπηρία», « Μουσικά Ντοκιμαντέρ».

Πηγή: skai.gr