ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΙΣΝ:Ταξίδι-αναδρομή στο ρεμπέτικο και τη Σύρο του Μάρκου Βαμβακάρη

Τoν Μάρτιο, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ κάνουν ένα ταξίδι-αναδρομή στην ιστορία του ρεμπέτικου και για πρώτη φορά ταξιδεύουν στη Σύρο, γενέτειρα του σπουδαίου Μάρκου Βαμβακάρη.

Μουσικοί, ακαδημαϊκοί, αλλά και τεχνίτες μουσικών οργάνων συζητούν για τις ρίζες και την επιρροή που άσκησε το ρεμπέτικο στην παγκόσμια μουσική σκηνή, την κοινωνιολογική του αξία, την αργοπορημένη απενοχοποίησή του, καθώς και τα πολιτισμικά στοιχεία που μετέφερε από άκρη σ’ άκρη του πλανήτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 27 Μαρτίου, στη Σύρο.

Στους Διαλόγους συμμετέχουν οι:

- Δημήτρης Μυστακίδης, Μουσικός – Ε.ΔΙ.Π Σχολής Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

- Γιώργος Κοκκώνης, Αναπληρωτής Kαθηγητής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο
Ιωαννίνων

- Κάρολος Τσακιριάν, Οργανοποιός

- Τάνυα-Βεανούς Τσακιριάν, Οργανοποιός


Τη συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και με το κοινό συντονίζει η δημοσιογράφος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Άννα – Κύνθια Μπουσδούκου.

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με τον Δημήτρη Μυστακίδη και τους συνεργάτες τους, αλλά και το μουσικό σύνολο των μαθητών και καθηγητών της συριανής σχολής Εν Χορδαίς & Οργάνοις (Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή) που θα μας ταξιδέψουν στην ιστορία του ρεμπέτικου.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας.

Για τους φίλους και τις φίλες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και θα ταξιδέψουν από την Αθήνα, το ΙΣΝ δίνει τη δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς στη Σύρο και επιστροφής.

Για την απαραίτητη δήλωση συμμετοχής καθώς και πληροφορίες για τα δρομολόγια μεταφοράς πατήστε εδώ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο www.SNF.org/live και το οπτικοακουστικό και ηχητικό αρχείο είναι, στη συνέχεια, διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ.