Πολύ κοντά στην αποκάλυψη του τάφου της Κλεοπάτρας και του Αντώνιου

Σύντομα θα αποκαλυφθεί ο τάφος του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας, οι οποίοι πέθαναν περίπου το 30 π.Χ. , σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο διάσημος αρχαιολόγος και Αιγυπτιολόγος Dr Zahi Hawass.

Πιστεύεται ότι οι δύο βασιλείς της Αιγύπτου έχουν ταφεί μαζί κάπου στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ο τάφος τους και οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι εντόπισαν το σημείο που βρίσκεται η κρύπτη.

Tο επίμαχο σημείο που πιστεύεται ότι βρίσκεται ο τάφος εντοπίστηκε με ειδικό ραντάρ, σε μια δαιδαλώδη σήραγγα περίπου 20 μέτρα κάτω από τον ναό του Ταποοσίρις Μάγκνα, 30 χιλιόμετρα μακριά από την Αλεξάνδρεια.



«Ο χαμένος από καιρό τάφος του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας θα αποκαλυφθεί. Ξέρουμε πού να σκάψουμε. Είμαστε τόσο κοντά για να ανακαλύψουμε την ακριβή θέση του τάφου, είμαστε στο σωστό δρόμο», σημείωσε ο 71χρονος αρχαιολόγος.

«Ελπίζω να βρω σύντομα τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας. Πιστεύω ότι είναι θαμμένοι στον ίδιο τάφο. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να ανακαλύψουμε την ακριβή τοποθεσία του. Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Γνωρίζουμε πού πρέπει να σκάψουμε», δήλωσε ο πριν λίγες μέρες ο αρχαιολόγος Ζάχι Χουάς, σε διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο.


Σύμφωνα με τη γενική πεποίθηση, η ίδια και ο Μάρκος Αντώνιος αυτοκτόνησαν τον Αύγουστο του 30 π.Χ. όταν ήταν 39 ετών, επιτρέποντας σε ένα δηλητηριώδες φίδι να τους δαγκώσει.

Αλλά κάποιοι ισχυρίζονται ότι δολοφονήθηκαν και ότι όταν ανακαλυφθούν τα σώματά τους θα διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου τους.
Πηγή: skai.gr