Κλείσιμο

«Κρυμμένες ιστορίες στην Αυλή των θαυμάτων» στο Μοναστηράκι

Με ένα παιχνίδι για «Κρυμμένες ιστορίες στην Αυλή των θαυμάτων» το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων - Συλλογή Φ. Ανωγειανάκη, συμμετέχει, στις 22 Σεπτεμβρίου, στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που φέτος φέρει τον τίτλο «ΠΟΛ(ε)ΙΣ».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο οικοδομικό τετράγωνο Άρεως, Ανδριανού, Κλάδου και Βρυσακίου, στο Μοναστηράκι, δηλαδή στους χώρους όπου πρόκειται να στεγαστεί στο άμεσο μέλλον το νέο Μουσείο.

Το οικιστικό σύνολο που περικλείεται σε αυτήν την ιδιαίτερη γειτονιά αποτελεί μία από τις πιο παλιές περιοχές κατοίκησης της πόλης των Αθηνών, με συνεχείς μετασχηματισμούς που φέρουν τα ίχνη της ζωής της πόλης στη διάρκεια των αιώνων και των ανθρώπων που έζησαν σε αυτό.

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν ιστορικά αποτυπώματα της πόλης και κρυμμένες ιστορίες ανθρώπων μίας πανέμορφης γειτονιάς, λίγο πριν το επίσημο άνοιγμά της στο κοινό μέσα από τη νέα λειτουργία της ως Μουσείο.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 11:00. Σημείο συνάντησης Άρεως 10, Μοναστηράκι. Διάρκεια δύο ώρες. Η εκδήλωση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210-32 49 698 (εργάσιμες ημέρες από τις 8:00 έως τις 16:00).
Πηγή: skai.gr