Στην Πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη

Τη Δευτέρα 8/2 στις 20:00 στο Πόλις, πάνω από το υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, ο Μάνος παρουσίασε το βιβλίο που έγραψε με τίτλο "Στην Πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη", μαζί με την εκδότρια Αθηνά Σοκόλη.
Το βιβλίο έρχεται ως αποτέλεσμα της εμπειρίας του συγγραφέα, πρώτα ως ηθοποιού στα έργα της Λ. Αναγνωστάκη “Η Κασέτα”, “Ο ήχος του Όπλου”, “H Παρέλαση”, της σκηνοθετικής του εργασίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά “Ενέδρες της Ζωής – Λούλα Αναγνωστάκη mixage” και στο Ίδρυμα Κακογιάννη “Σ' Εσάς που με Ακούτε” αλλά και της διδακτορικής του σπουδής που ξεκίνησε το 2014 στο Winchester University με θέμα την ετερότητα στην ιδιωτική και στη δημόσια σφαίρα στη δραματουργία της.

Ο αναγνώστης θα μπορέσει να περιηγηθεί στα δώδεκα έργα της συγγραφέως, καθώς υπάρχει ξεχωριστή ανάλυση για το καθένα και να παρακολουθήσει τη παραστασιογραφία των τελευταίων πενήντα ετών. Επίσης, δύο κείμενα των συγγραφέων Λεωνίδα Προυσαλίδη (προλογικό σημείωμα) και Μάνου Λαμπράκη (βοηθού του Λευτέρη Βογιατζή - με αφορμή το ανέβασμα του “Σ' Εσάς που με Ακούτε” και φωτογραφικό υλικό από τα πρώτα ανεβάσματα των έργων της συμπληρώνουν το βιβλίο του Μάνου Καρατζογιάννη. (Στο εξώφυλλο διακρίνονται η Όλια Λαζαρίδου, η Ρένη Πιττακή με τον Μιμη Κουγιουμτζή και τον Στράτο Τζώρτζογλου, η Εκάλη Σώκου, ο Γιώργος Αρμένης, η Λυδία Κονιόρδου, η Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, η Σοφία Ολυμπίου, ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος και ο Σπύρος Κωνσταντόπουλο). 

Στη παρέα βρισκόταν η θεατρολόγος Δηώ Καγγελάρη, η οποία μίλησε για το βιβλίο, ενώ αποσπάσματα διάβασαν η παιδική φίλη του συγγραφέα, Λουκία Μιχαλοπούλου, και ο κουμπάρος του Νίκος Πουρσανίδης.

Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά δεν έλειψαν ο πεζογράφος Θανάσης Χειμωνάς, οι ηθοποιοί Νίκος Ορφανός και Ταξιάρχης Θάνος, καθώς και ο θεατρικός συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης και η λογοτέχνης Ζυράνα Ζατέλη. 
Πηγή: Παρουσίαση