«Ο καλλιτέχνης που σε κερδίζει αναπτύσσει εν αγνοία του μια αόρατη κλωστή»

Μια μαγική αόρατη κλωστή μπορεί να αναπτυχθεί στο άκουσμα της φωνής και μόνο της νέας ερμηνεύτριας Ελένης Τζατζιμάκη, μιας καλλιτέχνιδας που εξελίσσεται και ολοένα κερδίζει κοινό σε Ευρώπη και Αμερική.

Η ερμηνεία της δε, γεμάτη συναίσθημα και βάθος αρκετό για να σε συμπαρασύρει σε ένα ξεχωριστό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο.

Η Ελένη Τζατζιμάκη τιμάει τις σπουδές και τους δασκάλους της μέσα από τη μουσική της πορεία, την καλλιτεχνική της στάση και την οπτική της για τη θέαση των πραγμάτων. Ακολουθούν τα βραβεία και οι διακρίσεις, ιδιαίτερα στο εξωτερικό.

Με την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, την «Κίρκη» μας έκανε μια εισαγωγή στην τέχνη της και στην jazzy διάθεση της φωνής της. Μια πολυσυλλεκτική προσπάθεια με ενορχηστρώσεις του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού και ήχους πολύχρωμους και ethnic. Στον αυτόν τον δίσκο υπάρχουν και πρωτότυπα τραγούδια σε μελωδίες των Λεωνίδα Μαριδάκη, Γιώργου Παπαχριστούδη και Αποστόλη Βαζούκη και στίχους των Μάνου Ελευθερίου, Μιχάλη Γκανά και Χρύσας Κοντογεωργοπούλου.

Με τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά, το «Soulfully», μας έδειξε τη μουσική της ταυτότητα. Εκεί αναμετράται με 10 τραγούδια θρύλους του ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου και τα επαναπροσεγγίζει αφήνοντας σε αυτά το δικό της στίγμα. Μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται τα ‘Gracias A La Vida’, ‘Crazy’, ‘Ne Me Quitte Pas’, ‘Don t Explain’, αλλά και δύο υπέροχα ελληνικά τραγούδια: το ‘Σα Μαγεμένο το Μυαλό μου’ του Μπαγιαντέρα και την ‘Φαίδρα’ του Μίκη Θεοδωράκη.

Σημάδι για την μοναδική Ελένη, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, «οι πιο σημαντικές παρουσίες στην ελληνική μουσική σκηνή τα τελευταία 30 χρόνια» όπως μας λέει. «Αυτοί κατάφεραν να βάλουν την ποίηση στο μυαλό των νέων ανθρώπων, υπηρέτησαν την ποίηση με τη μουσική τους αλλά υπήρξαν και οι ίδιοι ποιητές», προσθέτει.

Όνειρο ζωής, εκτός των άλλων, και η συνεργασία μαζί με τους δυο αυτούς μεγάλους καλλιτέχνες. Γιατί η Ελένη Τζατζιμάκη έχει πολλά όνειρα, όπως όλοι οι άνθρωποι της ηλικίας της, τα οποία προσπαθεί συνέχεια να τα υπενθυμίζει στον εαυτό της και να παλεύει για αυτά καθημερινά.

Για την ερμηνεύτρια, η ποίηση αποτελεί σημείο αναφοράς σε πολλές κουβέντες και ερμηνείες της. Η ίδια έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές αφού με αυτόν τον τρόπο εκφράζεται δημιουργικά όπως μας λέει και δίνει τη δική της διέξοδο στο ατελέσφορο της ζωής.

Αυτήν την περίοδο, η Ελένη βρίσκεται μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας αφού επιπλέον θα συμμετάσχει στο γαλλικό “The Voice” και σε άλλες σημαντικές διοργανώσεις διεθνούς ενδιαφέροντος.

Προσφάτως έφθασε μέχρι την τελική διαλογή των εκπροσώπων της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Τεχνών του Χόλιγουντ, το οποίο διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραστατικών Τεχνών (WCOPA).

Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε την ροκ ποπ μπαλάντα «You’re good for me», το τραγούδι που της εμπιστεύτηκε ο Καναδός συνθέτης Michael Behm.

Περισσότερα για την Ελένη Τζατζιμάκη θα βρείτε εδώ.




Πηγή: Ιωάννα Μπαζιάνα