Ορφανός: Καθεστωτική απόφαση η τροπολογία για την απομάκρυνση Χατζάκη

Για καθεστωτική απόφαση κάνει λόγο ο βουλευτής του Ποταμιού, και υπευθύνος του τομέα Πολιτισμού του κόμματος, Νίκος Ορφανός σχολιάζοντας τροπολογία στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, με την οποία θα λήγουν οι θητείες όλων των επικεφαλής των περίπου 500 οργανισμών που εποπτεύονται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο κ. Ορφανός τονίζει ότι με την τροπολογία επιτυγχάνεται ο σκοπός του αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, "που επιθυμεί διακαώς την απομάκρυνση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη από το Εθνικό."

“Οι προσωπικές διαμάχες και έριδες  του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού δεν μπορούν να γίνονται νομοθετήματα και σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν πολιτική για τον πολιτισμό. Το Ποτάμι υποστηρίζει πως, ο πολιτισμός για να είναι «πυξίδα ζωής» ή «αρωγός και οδηγός του ελληνικού λαού» δεν μπορεί με κανένα τρόπο να συνδέεται με τον ρεβανσισμό, τη μη αξιολόγηση και τελικά με τη διατήρηση ενός κομματικού- πελατειακού κράτους που έχει χώρο μόνο για τους κατά περίσταση αρεστούς”σημειώνει.

Σύμφωνα με το βουλευτή, “η καθεστωτική αυτή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, αναβιώνει δυσάρεστες αναμνήσεις, από εποχές που οι  πολιτιστικοί οργανισμοί ήταν κομματικά μαγαζιά «ημετέρων».”

“Και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος διατείνεται πως «έχει γίνει η νόμιμη διαδικασία και η πλήρης εφαρμογή όλων των νόμων», το ερώτημα παραμένει: «Νόμιμο μπορεί να είναι, ηθικό όμως;»” καταλήγει ο κ. Ορφανός.
Πηγή: skai.gr