Βραβεία Πούλιτζερ σε Guardian και WP για τις αποκαλύψεις Σνόουντεν

Στην αμερικανική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Guardian και την εφημερίδα Washington Post απονεμήθηκε από κοινού τη Δευτέρα το βραβείο δημοσιογραφίας Pulitzer (Πούλιτζερ), για τις αποκαλύψεις τους σχετικά με τις παρακολουθήσεις από μέρους της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, αποκαλύψεις που έγιναν βάσει διαρροών του πρώην συνεργάτη της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν.

Επιπλέον Βραβείο Πούλιτζερ απονεμήθηκε στην εφημερίδα The Boston Globe για την κάλυψη της βομβιστικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστόνης το 2013.

Πούλιτζερ κέρδισαν και δύο συντάκτες του πρακτορείου Reuters στην κατηγορία του διεθνούς ρεπορτάζ και ειδικότερα στην κάλυψη ενός διεθνούς θέματος: το διωγμό της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκιας στη Μιανμάρ.

Την ικανοποίησή του για τη βράβευση εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ίδιος ο Σνόουντεν. «Η σημερινή απόφαση είναι δικαίωση για όλους όσους πιστεύουν πως ο λαός έχει ρόλο στην κυβέρνηση. Την οφείλουμε στους γενναίους δημοσιογράφους και τους συναδέλφους τους που συνέχισαν να εργάζονται παρά τον εντυπωσιακό εκφοβισμό», σημείωσε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ