Ένας γιατρός της ψυχής στο φετινό TEDxAcademy

Ο Dr Δημήτρης Καραγιάννης είναι παιδοψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής και καθηγητής στο Frederick University της Κύπρου.

Πρωτίστως, όμως, είναι ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη της ανθρώπινης ψυχής. Αυτής της ακαθόριστης έννοιας με τις χιλιάδες ερμηνείες και ορισμούς, που τόσο έχει απασχολήσει τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τι είναι, άραγε, αυτό που προσδιορίζει την ψυχή μας; Αλλά και πως «μετριέται» το «βάρος» της σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν με ρυθμούς που αδυνατούμε να αντιληφθούμε;

«Η αισιοδοξία της ζωής έγκειται στο να δούμε τα πράγματα όπως είναι και να τα οδηγήσουμε στην ανέλιξη...», λέει σήμερα ο χαρισματικός επιστήμονας, ο οποίος μαζί με την Ελένη Καραγιάννη ίδρυσε προ ετών το θεραπευτικό και εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη», υπαρξιακής συστημικής προσέγγισης, που έχει ως αποστολή όχι μόνο την αντιμετώπιση της εκάστοτε δυσλειτουργίας, αλλά κυρίως την ανάδειξη του πλούτου, της δύναμης και της υγείας που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο.

Άλλωστε, όπως ισχυριζόταν ο Γκουστάβ Φλομπέρ, 150 χρόνια πριν «μια ψυχή μετριέται με το μέγεθος της επιθυμίας της…». Σήμερα, ο Δημήτρης Καραγιάννης γνωρίζει πολύ καλά να αναδεικνύει την ομορφιά που μπορεί να υπάρχει στις ανθρώπινες σχέσεις, και να ευνοεί το ζωντάνεμα της επιθυμίας.

ΣτοTEDxAcademy 2013, o Dr Δημήτρης Καραγιάννης θα μας εισάγει στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής, αποκαλύπτοντάς μας τις άγνωστες πτυχές που την αναγκάζουν πολλές φορές να ζει στο σκοτάδι.

Η διαδικασία αιτήσεων συμμετοχής ξεκίνησε: http://www.tedxacademy.com/el/application2013

Ανακαλύψτε το TEDxAcademy 2013!
Πηγή: skai.gr