Οι Allah-Las στην Ελλάδα για τρεις συναυλίες

Χθες βράδυ στο γεμάτο An Club, στη συναυλία των καταιγιστικών ροκάδων από το Σαν Φρανσίσκο Thee Oh Sees, είδαμε στο κοινό τα μέλη των Allah-Las, του throwback συγκροτήματος από το Λος Άντζελες που ξεκινάει σήμερα μίνι περιοδεία στην Ελλάδα.

Τα δυο συγκροτήματα μοιράζονται αναφορές στον γκάραζ ροκ ήχο της δεκαετίας του '60 - οι μεν Thee Oh Sees στην ακατέργαστη σκληρή εκδοχή του, οι δε Allah-Las σε πιο χαλαρούς και μελωδικούς ρυθμούς. Πέρα από αυτές τις αναφορές, τα δυο αυτά σύνολα έχουν κάνει εμφανίσεις στα ίδια μουσικά φεστιβάλ, για αυτό και έπεσαν κοντά οι ημερομηνίες των εμφανίσεων τους στη χώρα μας.

Οι Allah-Las λοιπόν επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής περιοδείας τους, με αφορμή κυρίως τη μεγάλη τους επιτυχία στα εγχώρια ερτζιανά "Tell Me (What's On Your Mind)". 

Θα εμφανιστούν στην Πάτρα (Τετάρτη 29/5, Λιθογραφείο), την Αθήνα (Παρασκευή 31/5, Fuzz Live Music Club) και τη Θεσσαλονίκη (Σάββατο 1/6, Club του Μύλου), λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του παρθενικού ομώνυμου album τους.

Η μπάντα σχηματίστηκε το 2008 όταν τα τρία από τα τέσσερα μέλη της βρέθηκαν να δουλεύουν στο Amoeba Music, το μεγαλύτερο δισκοπωλείο του Λος Άντζελες. Ανακάλυψαν γρήγορα πως όλοι τους μοιράζονται την ιδια αγάπη για το surfing και τη μουσική των 60’s και σύντομα ξεκίνησαν να παίζουν μαζί σε ένα υπόγειο. Με σαφέστατες επιρροές απο γκάραζ ροκ και ψυχεδέλεια, σύντομα ξεκίνησαν να εμφανίζονται σε μικρά κλαμπ της γύρω περιοχής. Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια, μέχρι να βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες αλλά και ο σωστός άνθρωπος, ο παραγωγός Nick Waterhouse, ώστε να κατορθώσουν να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους single.

Οι Allah-Las κερδίζουν κάθε ημέρα όλο και περισσότερους φίλους, γοητεύοντάς τους με αυτόν τον συνδυασμό των πολυποίκιλλων επιρροών τους. Στα πανέμορφα τραγούδια τους αναγνωρίζει κανείς τις pop μελωδίες της British Invasion, την ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα των ψυχεδελικών συγκροτημάτων της Δυτικής Ακτής, το απέριττο στυλ και την ακατέργαστη αμεσότητα του γκάραζ ροκ.

Οι Kinks, οι Stones, οι Animals, οι Zombies, οι Love, οι Byrds, ακόμα και ο Captain Beefheart και ο Dylan, είναι μερικά από τα ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό όταν τους ακούς, όχι όμως ανούσια κοπιαρισμένα αλλά δοσμένα με μια σύγχρονη αίσθηση που ελάχιστοι έχουν επιτύχει στο παρελθόν, όπως οι Coral και οι La’s. Οι τελευταίοι, μάλιστα, έδωσαν (μαζί με τις Shangri-las) και την έμπνευση για το όνομα της μπάντας. Οι ίδιοι οι Allah-Las λένε πως, πρωτίστως, ήθελαν κάτι εύηχο αλλά όποιος θυμάται το υπέροχο νοσταλγικό “There She Goes” του group από το Liverpool καταλαβαίνει πως η επιλογή μόνο τυχαία δεν είναι.



Η διάθεση εισιτηρίων online – και για τις τρεις συναυλίες – γίνεται στο www.viva.gr (τηλ. 13855).
Πηγή: skai.gr