Βραδιές μπαλέτου με τη συμμετοχή κορυφαίων σολίστ

Βραδιές μπαλέτου για όλη την οικογένεια από διάσημα συγκροτήματα κλασικού χορού. Ο επόμενος μήνας στην Αθήνα, ξεκινώντας από αυτήν την Κυριακή και έως τα μέσα Οκτωβρίου, θα μας μεταφέρει στον κόσμο των tutus, των πουέντ, της λάμψης διάσημων και όμορφων χορευτών σε παραμυθένιες καταστάσεις. «Λίμνη των Κύκνων», «Ωραία Κοιμωμένη», αποσπάσματα από μπαλέτα, ερμηνείες αστέρων. Φαίνεται πως το έχουμε ανάγκη ή ότι μέσα στα χρόνια έχουμε ως κοινό γίνει λάτρεις του κλασικού χορού. Το έχω παρατηρήσει, αφού συχνά ακούω φίλους να ενδιαφέρονται να πάνε οικογενειακώς στα μπαλέτα που κατά καιρούς μας επισκέπτονται. Τώρα έρχεται ένας «κατακλυσμός» παραστάσεων.

Αρχή την Κυριακή (16/9) με τη Βραδιά Μπαλέτου που διοργανώνει η εταιρεία Elva στο Ηρώδειο (9 μ.μ.) με τη συμμετοχή κορυφαίων σολίστ σε αποσπάσματα από το ρομαντικό, κλασικό και νεοκλασικό ρεπερτόριο.

Δύο από τις πιο ωραίες παραστάσεις του μήνα προβλέπονται να είναι οι βραδιές με τίτλο «Dialogues», που θα δοθούν στο τέλος του μήνα (28, 29/9) στο Μέγαρο Μουσικής (8.30 μ.μ.). Στην ουσία, η παράσταση είναι ένα ρεσιτάλ της πανέμορφης και πολύ καλής Ρωσίδας μπαλαρίνας Diana Vishneva, η οποία μοιράζει τον χρόνο της κάνοντας εμφανίσεις διεθνώς στις σημαντικότερες ομάδες κλασικού χορού του κόσμου. Στην Αθήνα θα την δούμε σε ένα «εναλλακτικό», πιο σύγχρονο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει έργα της Μάρθα Γκράχαμ, του Τζον Νοϊμάγιερ, των Πολ Λάιτφουτ και Σολ Λεόν.

Κεντρικό γεγονός του «μήνα μπαλέτου» είναι η παραγωγή της «Ωραίας Κοιμωμένης» από το Grigorovich Ballet Theatre of Russia, σε χορογραφία του ίδιου του Γιούρι Γκριγκορόβιτς, ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή Ρώσους χορογράφους. Οι παραστάσεις στις 12, 13 και 14 Οκτωβρίου θα δοθούν στο θέατρο Badminton. Θα δούμε μια υπερπαραγωγή με εκατό συντελεστές, ειδικά εφέ (μπαλαρίνες που ίπτανται, καταπακτές από τις οποίες θα εξαφανίζονται οι χορευτές κ.ά.).

Τις ίδιες μέρες (τι θα πρωτοδιαλέξουμε;) τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας παρουσιάζουν τη «Λίμνη των Κύκνων» στο θέατρο «Παλλάς» (13/10 στις 5 και στις 9 μ.μ.) και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (14/10, 5 και 9 μ.μ.).
Πηγή: skai.gr