Η Τόσκα στο Ηρώδειο

Η δημοφιλής όπερα Τόσκα του Πουτσίνι, παρουσιάζεται από σήμερα Πέμπτη, έως τις 29 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σε μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία του διάσημου Αργεντινού σκηνοθέτη Ούγκο Ντε Άνα.

Τον Μάριο Καβαραντόσι θα ερμηνεύσουν οι τενόροι Καρλ Τάνερ και Τζιανκάρλο Μονσάλβε, ενώ το βαρόνο Σκάρπια οι βαρύτονοι Λάντο Ατανέλι και Γκεόργκε Γκαγκνίτζε.Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελλάδα το 1942 από την ΕΛΣ, με την 19χρονη Μαρία Κάλλας _τότε Καλογεροπούλου_ στον κεντρικό ρόλο. Στη νέα παραγωγή, την Τόσκα ερμηνεύουν η διάσημη ιταλίδα σταρ της όπερας Ντανιέλα Ντεσσί και στην δεύτερη διανομή, η αγαπημένη του ελληνικού κοινού Τσέλια Κοστέα. Στον ρόλο του Καβαραντόσι, ο καταξιωμένος αμερικάνος τενόρος Κάρλ Τάνερ στην πρώτη διανομή και στη δεύτερη ο διεθνούς φήμης Χιλιανός Τζανκάρλο Μονσάλβε. Στον ρόλο του Βαρόνου Σκάρπια ο Γεωργιανός βαρύτονος Λάντο Ατανέλι και ο ομοεθνής του Γκεόργκε Γκαγκνίτζε.

Η Τόσκα, μια από τις δημοφιλέστερες όπερες παγκοσμίως, βρίσκεται πάντα στις πρώτες επιλογές όλων των λυρικών θεάτρων. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1942 από την ΕΛΣ, με την 19χρονη Μαρία Κάλλας – τότε Καλογεροπούλου στον ομώνυμο ρόλο και από τότε παρουσιάζεται πολύ συχνά μετά από ισχυρή απαίτηση του κοινού.
Πηγή: skai.gr