Τελευταίο αντίο στον Αλέξη Δημαρά

Το τελευταίο αντίο στον Αλέξη Δημαρά δόθηκε τη Δευτέρα το πρωί στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Ο σπουδαίος πανεπιστημιακός και αναδιαμορφωτής της ελληνικής εκπαίδευσης Αλέξης Δημαράς απεβίωσε το Σάββατο.

Συλλυπητήρια μηνύματα

«Ο Αλέξης Δημαράς αφήνει πίσω του μία τεράστια κληρονομιά: αυτή του πεφωτισμένου δασκάλου, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας. Οι δρόμοι που άνοιξε στην ελληνική εκπαίδευση απέφεραν γόνιμους καρπούς και μένουν πολύτιμο εφόδιο στην ελληνική κοινωνία», αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά της η υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, για το θάνατο του Αλέξη Δημαρά.

«Με λύπη πληροφορήθηκα το θάνατο του Αλέξη Δημαρά «σκαπανέα» της σύγχρονης Ελληνικής Εκπαίδευσης. Ενεργός και παρών μέχρι την τελευταία στιγμή ο Αλέξης Δημαράς υπήρξε υπόδειγμα διανοητή και πολίτη. Από την εποχή του Γεωργίου Παπανδρέου μέχρι πρόσφατα ως διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ο Αλέξης Δημαράς συνέβαλλε τα μέγιστα για την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας στη χώρα μας και την ανύψωση του κύρους και της παρουσίας των εκπαιδευτικών μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια» αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας.

Πηγή: skai.gr