Κλείσιμο

Απόκριες στο Δήμο Αθηναίων

Πατροπαράδοτο καρναβάλι με καντάδες, γαϊτανάκι, μπουλούκι καρναβαλιστών και πλείστα έθιμα αναβιώνουν στην Αθήνα , το τριήμερο 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου, οπότε και κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για την Αποκριά.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 17.00 στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακροπόλεως. Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων ερμηνεύει καντάδες και οπερέτες. Την ίδια ώρα στην Πλατεία Μοναστηριακίου η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων με ρυθμούς Latin. Στις 19.00 οι Μορφές Έκφρασης κινούνται στη Διαδρομή της Πλάκας* με καρναβαλικά δρώμενα και γαϊτανάκι. Στις 20.00 στην Πλατεία Μοναστηρακίου στήνεται γλέντι με κουβανέζικη μουσική και χορό.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 13.00 η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων με ρυθμούς Latin θα βρίσκεται έναντι του σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου και την ίδια ώρα η Big Band του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Μοναστηρακίου. Στις 19:00 οι Μορφές Έκφρασης κατεβαίνουν στη Διαδρομή της Πλάκας* με καρναβαλικά δρώμενα και γαϊτανάκι και στις 20:00 η μπάντα χάλκινων «Balkana mama» με μπουλούκι καρναβαλιστών στην ίδια διαδρομή αναβιώνουν το πλακιώτικο καρναβάλι.

Σημειώνεται ότι και τις δύο ημέρες στην Πλάκα θα προσφέρεται από όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο εστίασης, αποκριάτικο πιάτο με κρασί στην τιμή των 4.50€.

Ο εορταστικός κύκλος της αποκριάς κλείνει την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου με τα καθιερωμένα κούλουμα σε δύο σημεία της πόλης:

Στο Λόφο του Φιλοπάππου με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων με τη Νάντια Καραγιάννη & το Νίκο Καραγιάννη. Το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού θα συνδυαστεί με φασολάδα, λαγάνες και ελιές που θα προσφερθούν .

Στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα - Αμπελόκηποι), το πέταγμα του αετού θα συνοδευτεί με παραδοσιακό γλέντι σε συνεργασία με την 7η Δημοτική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Α. Αμπελοκήπων.

Σχολιάζοντας τις φετινές εκδηλώσεις η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Παναγιώτα Ψαράκη δήλωσε:

«Η ανταπόκριση των Αθηναίων στο κάλεσμα του Δήμου Αθηναίων ήταν θερμή και αυτό συνιστά την καλύτερη επιβεβαίωση για την προσπάθειά μας, δίνοντάς μας δύναμη να συνεχίσουμε».

*Διαδρομή Πλάκας

Μετρό Ακροπόλεως - Σέλλευ - Βύρωνος - Πλ. Αγ. Αικατερίνης - Πλ. Φιλομούσου – Κυδαθηναίων – Αδριανού - Τριπόδων - Φλέσσα (αριστερά) Λυσίου - Μάρκου Αυρηλίου (Αέρηδες) - Αδριανού έως την Πλ. Μοναστηρακίου.

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στα τηλέφωνα (210) 3621601 και 3630706 και στο www.cityofathens.gr/
Πηγή: skai.gr