Βιβλία, παραστάσεις και μουσικές

Τι καλύτερο για δώρο απο ένα βιβλίο; Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια διοργανώνουν χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίων, με δεκάδες τίτλους από 1 έως 5 ευρώ! Από σήμερα μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Σόλωνος 133.

 

Ενώ η γκαλερί "The Apartment" μετακομίζει σε νέο χώρο, παρουσιάζει από σήμερα σε ένα πρώην μπαρ στα Κάτω Πετράλωνα, στην οδό Δαιδαλιδών 37, τη νέα δουλειά του Βασίλη Μπαλατσού και της Ήρας Σπαγα-δώρου. Η τελευταία μάλιστα ξεκινά την ιχνηλασία της πόλης με αφετηρία τα σπασμένα μάρμαρα από επεισόδια που έχουν γίνει κατά καιρούς στο Σύνταγμα.

 

Το βράδυ η reggae παρέα των Locomondo γιορτάζει τον χρυσό της δίσκο, «Live» και το επερχόμενο DVD με μια ξεχωριστή εμφάνιση στο Floral - Books & Coffee Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια.

 

Ο Steve Lucky και το γκρουπ του, οι Rhumba Bums - σήμα κατατεθέν του πιο εκρηκτικού jump σουίνγκ και του πιο κεφάτου ρυθμ εντ μπλουζ που ακούγεται αυτή τη στιγμή τόσο στην Αμερική όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, παντρεύουν στο show τους: μπλουζ, μπούγκι, σουίνγκ και τζαζ. Μέχρι 27 Δεκεμβρίου Half Note Jazza Club, Tριβωνιανού 17, Μετς.

 

Ταξίδεψε μέσα σε δύο δεκαετίες ανά τον κόσμο και ανάπτυξε διάλογο με το εκάστοτε μέρος.  Η Ιταλίδα καλλιτέχνις Mariella Simoni παρουσιάζει στην έκθεσή της στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, δείγματα της ζωγραφικής και της γλυπτικής της από το 1978 μέχρι το 2011. Πλατεία Αγ. Ασωμάτων 5, Θησείο.

 

Δέκα νέοι συγγραφείς και δέκα νέοι ηθοποιοί, οι μεν με τα κείμενά τους και οι δε με της ερμηνείες τους, ανεβάζουν την παράσταση «Unemployed». Προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που βρίσκονται άμεσα ή έμμεσα αντιμέτωποι με την ανεργία, έρχονται στο προσκήνιο. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Black Box, Πειραιώς 206. Καθημερινά στις 21.30. (Με επίδειξη κάρτας ανεργίας η είσοδος είναι ελεύθερη).

 

Στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Βασίλη & Μαρίνας Θεοχαράκη, συμμετέχοντες στα εργαστήρια collage του Ιδρύματος, εκθέτουν τα έργα τους στο Cafe Merlin, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1.

Τα έργα είναι προϊόντα μιας σειράς δώδεκα συναντήσεων με θέμα την ιστορία της τέχνης του collage, από την εικαστικό Αννέτ Λάουξ Παπαδαντωνάκη. Οι μαθητές εμπνεύονται και φτιάχνουν τις δικές τους εικαστικές δημιουργίες, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες από διάφορα παλιά περιοδικά, χρωματιστά χαρτιά, μπογιές, κόλλα και άλλα υλικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου