To διαστημόπλοιο του funk προσγειώνεται στο Smithsonian

To πιο funky διαστημόπλοιο του γαλαξία ετοιμάζεται να προσγειωθεί στη Ουάσινγκτον. Το ιστορικό Mothership του θρυλικού συγκροτήματος Parliament-Funkadelic αποκτήθηκε από το Εθνικό Μουσείο Αφρο-Αμερικανικής Ιστορίας και Κουλτούρας του Ινστιτούτου Smithsonian, όπου θα αποτελέσει μέρος μια μόνιμης έκθεσης αφιερωμένης στη μουσική και η οποία θα ανοίξει τις πόρτες της το 2015.


"Είμαι έτοιμος να κλάψω", αντέδρασε ο George Clinton, ηγέτης των P-Funk, "αλλά είμαι ευχαριστημένος που θα πάει σε καλό σπίτι".

Το συγκεκριμένο Mothership δεν είναι το αυθεντικό αλλά είναι μια πανομοιότυπη ρέπλικα που κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '90. Το πρώτο Mothership κατασκευάστηκε το 1976 αλλά οι αυξανόμενες δαπάνες των συναυλιών και τα συσσωρευόμενα χρέη ανάγκασαν το συγκρότημα να στείλει το διαστημόπλοιο για σκραπ το 1982. Το τι απέγινε, κανείς δεν ξέρει. Ανακυκυκλώθηκε? Κάηκε? Ίσως το έκλεψε κάποιος και το διατηρεί στο γκαράζ του σπιτιού του...

Το Smithsonian αναζήτησε το αυθεντικό Mothership αλλά όταν διαπίστωσε πως δεν θα το έβρισκε, ήρθε σε επικοινωνία με τον George Clinton για να τους παραχωρήσει την αλουμινένια ρέπλικα βάρους 500 κιλών.

Το Mothership επιστρέφει κατά κάποιο τρόπο στην περιοχή όπου πρωτοεμφανίστηκε το 1977, στο γήπεδο Capital Centre κοντά στη Ουάσινγκτον. Μπορείτε να δείτε μια από τις πολλές προσγειώσεις του Mothership στο παρακάτω βίντεο.


Πηγή: skai.gr