Καβομαλιάς: Από το Ομηρικό στο Σύγχρονο Τοπίο

«Καβομαλιάς: Από το Ομηρικό στο Σύγχρονο Τοπίο» είναι το θέμα του Διεθνούς Συμποσίου Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Κληρονομιάς και Τοπίου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Απριλίου 2011 στη Μονεμβασία Λακωνίας.

Ο Σύνδεσμος Βελανιδιωτών ‘Η Μυρτιδιώτισσα’ και το Κέντρο Σπαρτιατικών & Πελοποννησιακών Σπουδών (CSPS) του Πανεπιστημίου του Nottingham, με το Δήμο Μονεμβασίας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (Med-INA), φιλοδοξούν με αυτήν τους την πρωτοβουλία να στρέψουν τα βλέμματα σε αυτήν την ιδιαίτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Αρχαιολόγοι, ιστορικοί, λαογράφοι και γεωλόγοι, οι τοπικοί φορείς και οι εκπρόσωποι κυβερνητικών οργανισμών έρχονται –για πρώτη φορά- σε ανοιχτό διάλογο σχετικά με την προστασία, την προώθηση και την ανάδειξη του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού τοπίου της περιοχής του Μαλέα.

Στο πλαίσιο του Συμποσίου την Κυριακή 1η Μαϊου θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στον ανακαινισμένο πλέον φάρο του Καβομαλιά.

Το Συμπόσιο τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και διοργανώνεται επί τη ευκαιρία της Κύρωσης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για το Τοπίο στην Ελλάδα.
Πηγή: Αναστασία Γαβρίλη